Ομιλητές:

Η ΚΑΠ και ο πρωτογενής τομέας στην εποχή της Πράσινης Συμφωνίας : οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και ο εθνικός σχεδιασμός

Ομιλητές:

Ευφυής Γεωργία – Ευφυής Συμβουλευτική : ο ψηφιακός καταλύτης για μία πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία

Ομιλητές:

Απλούστευση και εκσυγχρονισμός για τον παραγωγό και τη δημόσια διοίκηση: το ΟΣΔΕ στη μετάβαση προς τη νέα εποχή

Ομιλητές:

Πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα

Ομιλητές:


Ο κ. Ramon Armengol ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική στο Lleida University (Ισπανία) και έχει γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση συνεταιρισμών (Business School ESADE 2009/2010). Η δουλειά του εστιάζει στην προώθηση συνεταιριστικών δραστηριοτήτων όπως διοίκηση, η προσέλκυση νέων αγροτών σε γεωργικές δραστηριότητες, η βιωσιμότητα, η ανάπτυξη της υπαίθρου και οι διεθνείς συνεργασίες. Είναι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου για το χοιρινό κρέας των Ισπανικών Αγροδιατροφικών Συνεταιρισμών, και μέλος της Ομάδας Εργασίας της COPA-COGECA για το χοιρινό κρέας. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ισπανικών φορέων του αγροδιατροφικού τομέα όπως ο Ισπανικός Διεπαγγελματικός Οργανισμός Χοιρινού Κρέατος INTERPORC, που εκπροσωπεί κτηνοτρόφους, συνεταιρισμούς, εμπόρους και τη βιομηχανία χοιρινού κρέατος με αντικείμενο την καινοτομία και την επικοινωνία και το Ισπανικό Διεπαγγελματικό Συμβούλιο (που εκπροσωπεί τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς). Ο κ. Armengol είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. Αγροτικών Συνεταιρισμών όπως του d’Ivars (Lleida, Ισπανία), με 3.616 αγρότες μέλη, της Περιφερειακής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Καταλονίας με 321 αγροτικούς συνεταιρισμούς και 22.000 αγρότες μέλη και του Συμβουλίου των Ισπανικών Αγροτικών Συνεταιρισμών, που εκπροσωπεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ισπανίας με περισσότερα από 1 εκ. μέλη. Επιπλέον, από την ηλικία των 20 ετών ο κ. Armengol διαχειρίζεται κτηνοτροφική φάρμα εκτροφής χοίρων η οποία παράγει 2.500 τόνους χοιρινού κρέατος και απασχολεί 8 άτομα. Μιλά Ισπανικά, Καταλανικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Γεννήθηκε στη Lleida της Ισπανίας, είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.


Γεννηθείσα το έτος 1961 στο Καντάλ της Γαλλίας, από γονείς γεωργούς, ακτιβιστές στην Καθολική Γεωργική Νεολαία (JAC), η Christiane Lambert από πολύ νωρίς επέλεξε το επάγγελμα της αγρότισσας: στα 19 της χρόνια μετά από την απόκτηση Πιστοποιητικό ανώτερου τεχνικού (BTS) στον γεωργικό τομέα απασχολείται σε μια μονάδα γαλακτοπαραγωγής και χοιροτροφίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Νέων Αγροτών (CCJA) του Massiac (1981-1984) και στη συνέχεια αντιπρόεδρος του Κέντρου Νέων Αγροτών (CDJA) του Καντάλ (1982-1988). Ήταν η πρώτη πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου για Νέους Αγρότες (CRJA) της Οβέρν το 1986. Σήμερα, η Christiane και ο σύζυγός της Thierry, είναι καλλιεργητές 106 εκταρίων αραβόσιτου, σιταριού, κριθαριού, αρακά και ελαιοκράμβης, καλλιέργειες οι οποίες προορίζονται για την εκτροφή χοίρων της μονάδας Naisseur Engraisseur με 230 χοιρομητέρες και 3 υπαλλήλους. Ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νέων Αγροτών (CNJA), από το 1994 έως το 1998, η δράση της χαρακτηρίστηκε από τον Εθνικό Χάρτη για την εγκατάσταση νέων γεωργών ο οποίος εφαρμόστηκε, στη συνέχεια στις περιφέρειες, από την εφαρμογή της πολυλειτουργικότητας και το άνοιγμα σε προβληματισμούς που έχουν σχέση με το περιβάλλον και την εντοπιότητα.. Διετέλεσε πρόεδρος της FDSEA του Maine-et-Loire από το 2001 έως το 2011, Γενική Γραμματέας της FRSEA του Pays de la Loire από το 2001 έως το 2014 και μέλος του γραφείου του περιφερειακού γεωργικού επιμελητηρίου του Pays de la Loire. Διετέλεσε διαχειρίστρια της Εθνικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνδικάτων (FNSEA) από τον Μάρτιο του 2002, μέλος του ΔΣ από το 2005, πρώτη αντιπρόεδρος από το Δεκέμβριο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2017, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Πρόεδρος της Επιτροπής Αγροδιατροφικής Αλυσίδας και υπεύθυνη του πυλώνα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνίας. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος που αναδείχθηκε στην ηγεσία της FNSEA, στις 13 Απριλίου 2017. Η Christiane LAMBERT διετέλεσε πρόεδρος του δικτύου FARRE (Φόρουμ για την ορθολογική γεωργία με σεβασμό στο περιβάλλον) από το 1999 έως το 2005 και πρόεδρος του ταμείου συνεχούς εκπαίδευσης για τους αγρότες, VIVEA.


Ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης από τον Μάϊο του 2015 είναι Σύμβουλος Διοίκησης Εμπορικής & Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς. Ως τότε ασκούσε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου στην ίδια Τράπεζα με αρμοδιότητα την Εμπορική Τραπεζική και ταυτόχρονα διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου. Ήταν, επίσης, υπεύθυνος καθορισμού της περιμέτρου εξαγοράς του ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας. Διετέλεσε κατά το παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και υπηρέτησε όλους τους νευραλγικούς της τομείς έχοντας κατά καιρούς την ευθύνη του χώρου των Δανείων, του Δικτύου, των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, της Αναδιάρθρωσης των Δανείων, την εποπτεία και ειδική λειτουργία της αγροτικής πολιτικής της Τράπεζας με έμφαση στη Συμβολαιακή Γεωργία, ενώ παράλληλα επόπτευε και τις θυγατρικές εταιρείες «ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΕ», «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING ΑΕ» και «ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.». Επίσης έχει διατελέσει επί χρόνια Πρόεδρος του ΔΣ του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Στην Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται από το 1992, ενώ νωρίτερα και για 19 χρόνια εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα. Διετέλεσε επίσης μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών ενδιαφέροντος της Τράπεζας, αλλά και άλλων, όπως «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ», «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ», «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», κ.α. Συμμετείχε στην «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» ως εκπρόσωπος εταίρου. Σήμερα είναι: Πρόεδρος του ΔΣ της «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ», Πρόεδρος του ΔΣ της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΜΕΒΓΑΛ – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», καθώς και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των: «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΕΚΕ ΑΕ», «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΣΒΕ» (αριστίνδην μέλος), «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ -ΣΕΒΕ» (επίτιμο μέλος) και «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ». Ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1955 στο Αηδονοχώρι Σερρών και είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης πτυχιούχος του τμήματος ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.


Ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου είναι Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος, του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και κατέχει επίσης τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επίσης, ασκεί τα καθήκοντα του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Ο κ. Χαντζηνικολάου έχει επίσης εκλεγεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, φορέα εκπροσώπησης των ελληνικών και ξενών πιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαντζηνικολάου έλαβε διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MBA. Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των πάνω από 35 χρόνων της σταδιοδρομίας του, κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Χαντζηνικολάου εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στη Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων ISDA στο Λονδίνο τα τελευταία 6 έτη (2011-16), όπου διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις, για περισσότερα από 25 χρόνια, στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America,  Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. 

Ο κ. Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Svetlana Edmeades είναι Επικεφαλής Οικονομολόγος Αγροτικού Τομέα (Senior Agriculture Economist) της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank). Η εργασία της εστιάζει τόσο σε θέματα ανάλυσης και συμβουλευτικής στη γεωργία και την ανάπτυξη της υπαίθρου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε επενδυτικές διαδικασίες στα Δυτικά Βαλκάνια. Στην Ελλάδα ηγείται των τομεακών εργασιών μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Παγκόσμιας Τράπεζας – το Στρατηγικό Σχεδιασμό για το Μετασχηματισμό της Γεωργίας και της Υπαίθρου (Strategic Planning for Agriculture and Rural Transformation and Action - SPARTA). Η Svetlana είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά της Γεωργίας και των Φυσικών Πόρων και πριν ξεκινήσει να εργάζεται για την Παγκόσμια Τράπεζα το 2006, εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο International Food Policy Research Institute (IFPRI), στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Ο κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου είναι στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς από το 2000 και σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στην Αγροτική Τραπεζική που αποτελεί κομμάτι της Εταιρικής & Επενδυτικής Ανώτερης Γενικής Διεύθυνσης. Έχει την εποπτεία της Ανάπτυξης Εργασιών Λιανικής Αγροτικής Τραπεζικής, της Συμβολαιακής Τραπεζικής καθώς και των Κέντρων Αγροτικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στην ABN AMRO BANK και μετέπειτα στην PRICE WATERHOUSE COOPERS. Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Χρηματοοικονομική Επιστήμη από το University of Southampton. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Ο Μάκης Βορίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Νομική από το University College London (LCL), με εξειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Το 1992 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός του Πυροβολικού. Εξασκεί τη δικηγορική στην Αθήνα τα τελευταία 30 years. Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Δανάη Μιχαλάκου και έχουν δύο παιδιά. Το Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς. Το Νοέμβριο του 2011 διορίστηκε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατά τη διάρκεια της Οικουμενικής Κυβέρνησης των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Από το 2012 μέχρι το 2014 ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούνιο του 2013 ορίστηκε Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE). Τον Ιούνιο του 2014 διορίστηκε Υπουργός Υγείας από τον Πρωθυπουργό Αντώνιο Σαμαρά. Τον Ιανουάριο του 2016, ο Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τον όρισε Τομεακό Διευθυντή Εσωτερικών. Τον Ιούλιο του 2017 εξελέγη Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του OSCE. Στις 7 Ιουλίου 2019 διορίστηκε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Γεννημένος στη Λάρισα στις 10-01-1972, έγγαμος, με ένα γιο, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Είναι ενεργός και μάχιμος Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω στο Πρωτοδικείο Λάρισας. Από το έτος 2005 ασχολείται ενεργά με το καταναλωτικό κίνημα ως αιρετός πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, διετέλεσε μέλος στο Δ.Σ του Ε.Φ.Ε.Τ, και Αντιπρόεδρος στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ). Τα έτη 2008 και 2009 συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων ως εκπρόσωπος των καταναλωτικών οργανώσεων για νομοσχέδια που αφορούνε των καταναλωτή. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη με το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων βουλευτής νομού Λάρισας και επανεξελέγη βουλευτής ΑΝΕΛ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Νοέμβριο 2016 έως και τον Ιούλιο 2019. Στις εκλογές Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής Π.Ε. Λάρισας με το κόμμα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) – Προοδευτική Συμμαχία. Διετέλεσε αναπληρωτής Τομεάρχης του κόμματος για τα αγροτικά θέματα εν γένει.

Ο Αλέξανδρος Κοντός γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1960. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης. Έχει Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα την «Άλλη Γεωργία και το Περιβάλλον. Είναι Μέλος του Οικονομικού Eπιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 1982 υπήρξε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος εταιριών, που μεταποιούν αγροτικά προϊόντα. Το 1989 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή εργοστασίου Ξάνθης στην Σ.Ε.Κ.Ε Α.Ε. (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος), μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές και πλέον κερδοφόρες εταιρίες καπνού στη χώρα μας. Στις εκλογές 1994 και του 1998 αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομό Ξάνθης. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει εκλεγεί έξι συνεχείς φορές βουλευτής Ξάνθης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στις εθνικές εκλογές του Απριλίου 2000 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Νομού Ξάνθης και το 2001 εξελέγη Αναπληρωτής Τομεάρχης Γεωργίας στη Νέα Δημοκρατία. Την περίοδο 2004 έως τον Ιανουάριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ από το 2000 έως το 2015 εκλέχθηκε έξι φορές βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009 εκλέχτηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Ξάνθης. Τον Φεβρουάριο του 2012 ορίστηκε Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012 επανεκλέχθηκε βουλευτής του Ν. Ξάνθης, καθώς επίσης και στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Υπήρξε μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ορίζεται αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού. Συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής 'Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ορίζεται αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών. Από το 2009 μέχρι σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στην ΣΕΚΕ Α.Ε. , συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας. Είναι πρόεδρος του μεγαλύτερου Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), ο οποίος αριθμεί περισσότερες από 120 συνεταιριστικές οργανώσεις. Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Διαχειριστής στην εταιρία SEKE Kardajali και SEKE Dooel Prilep. Από το 2017 μέχρι σήμερα είναι Διαχειριστής στην εταιρία SEKE Elbasan. Από το 2018 μέχρι σήμερα είναι Εκπρόσωπος- Διαχειριστής στην Συνεταιριστική, Εμπορική, Εξαγωγική εταιρία C.TEΙΚΕ. Η γνώση και η εμπειρία του γύρω από τα αγροτικά θέματα είναι ιδιαίτερα πλούσια, μιας και το σύνολο της επαγγελματικής και πολιτικής του διαδρομής ήταν και παραμένει συνδεδεμένο με τον αγροτικό τομέα. Είναι συγγραφέας δυο βιβλίων  «Η καρποφορία μιας προσπάθειας» και «Η Άλλη Γεωργία και το Περιβάλλον». Επίσης έχει γράψει πολλά άρθρα οικονομικού και αγροτικού περιεχομένου σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


O Γιάννης Μαυρουδής είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από το 2018. Ιδρυτικό στέλεχος και μέτοχος της NEUROPUBLIC AE. Από την ίδρυση της εταιρείας το 2003 έως το 2018 είχε αναλάβει τα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Γιάννης Μαυρουδής γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Management στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και είναι κάτοχος πτυχίου BSc in Master Science, Major in Management καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου Global Master In Management. Από το 1998 μέχρι το 2003 διετέλεσε Export Manager στην εταιρεία Emporiki Group, όντας υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου εξαγωγών της εταιρείας σε 26 χώρες. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο της πληροφορικής έχοντας συμμετάσχει στην υλοποίηση πολλών έργων μεγάλου προϋπολογισμού, καθώς και σημαντική εξειδίκευση σε έργα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα. Αποτελεί μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, του AWS, του CEO CLUB και μέχρι το 2013 αποτελούσε μέλος της επιτροπής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΣΕΠΕ. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο και μία κόρη.


O Τάσος Χανιώτης είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη διάρκεια της 30ετους καριέρας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίσης ασκήσει χρέη διευθυντή στη Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων, έχει διατελέσει προϊστάμενος των τμημάτων Ανάλυσης Γεωργικής Πολιτικής και Ανάλυσης της Πολιτικής Γεωργικού Εμπορίου στην ίδια Γενική Διεύθυνση, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του πρώην Επιτρόπου για τη Γεωργία Franz Fischler, και Γεωργικός Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι κάτοχος διδακτορικού (1987) και M.S. (1984) στην Αγροτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο της Georgia των ΗΠΑ, και πτυχίου Οικονομικών (1980) από το σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ διετέλεσε επισκέπτης ερευνητής (Visiting Fellow) στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Γεωργικών Μελετών του Wye College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (1988), όπου ανέλυσε τις γεωργικές εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ στα πλαίσια των εμπορικών διαπραγματεύσεων του Γύρου της Ουρουγουάης. Με ειδίκευση και μακροχρόνια εμπειρία σε διάφορους τομείς γεωργικής πολιτικής, είναι o εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Φόρουμ Άμεσης Δράσης (RRF) του Συστήματος Πληροφοριών Γεωργικών Αγορών (AMIS) του G-20, τις εργασίες του οποίου θα προεδρεύει για το 2020-21. Ενεργό μέλος της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωργικής Οικονομίας, αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του ΑΠ Θεσσαλονίκης το 2019.


Ο κ. Elbæk είναι Διευθυντής του τμήματος Crop & Environmental Innovation του SEGES από το 2014. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Γεωπονικές Επιστήμες. Το SEGES είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας της Δανίας, το οποίο ανήκει στο Συμβούλιο Γεωργίας & Τροφίμων της Δανίας και κατ’ επέκταση στους Δανούς αγρότες. Το SEGES απασχολεί περισσότερους από 600 υπαλλήλους από τους οποίους οι 75 εργάζονται στο τμήμα. Crop & Environmental Innovation. Αντικείμενο του τμήματος είναι η καινοτομία, η έρευνα και η ανάπτυξη λύσεων για την αγροτική παραγωγή και για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της αγροτικής δραστηριότητας.

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς είναι Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. Εξελέγη Βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης. Έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, όπως την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 και της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS.


Ο Γιάννης Μανιάτης είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ Μηχανικός. Από το 1995 ήταν Αν. Καθηγητής του Α.Π.Θ., ενώ από το 2002 είναι Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών», καθώς και του Εργαστηρίου «Συστήματα και Πολιτικές Περιβάλλοντος κι Ενέργειας». Πολιτική και Κοινωνική Δραστηριότητα - Βουλευτής Αργολίδας (2004 - 2019). - Υπουργός και υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (2009 - 2015). - Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών (1998 – 2001). Ακαδημαϊκή δραστηριότητα Έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το Πανεπιστήμιο Βόννης και το Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ.), Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά μαθήματα: • Παρακολούθηση Περιβάλλοντος και Κλιματική Αλλαγή • Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (G.I.S.) • Φυσικοί Πόροι και Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη • Διαρθρωτικές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης • Χρήσεις και Αξίες Γης • Συστήματα και Πολιτικές Μεταφορών κι Ενέργειας • Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και Διαχείριση Τεχνολογικής Καινοτομίας Βιβλία - Συγγράμματα Έχει συγγράψει τα ακόλουθα βιβλία: 1. Μανιάτης, Γ. (2016). «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός», Εκδ. Παπαζήση, Αθήνα. 2. Μανιάτης, Γ. (2012). «Ενέργεια και Ορυκτός Πλούτος. Εθνικοί Πυλώνες Ανάπτυξης», Εκδ. Α.Α.Λιβάνη, Αθήνα. 3. Μανιάτης, Γ. (2009). «Η Πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης», Εκδ. Α.Α. Λιβάνη, Αθήνα. 4. Μανιάτης, Γ. (1993). «Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών Γης – Κτηματολογίου», Εκδ. Ζήτη, Θεσσαλονίκη.


Ο Μάνος Σδράκας είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονίας, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2001 ξεκίνησε την ατομική του επιχείρηση με αντικείμενο τις Γεωργικές Μελέτες ενώ το 2005 ίδρυσε τη Novaplan με αντικείμενο υπηρεσίες πιστοποίησης και ανάπτυξης και την εκπόνηση μελετών για τον αγροτικό τομέα. Είναι υπεύθυνος ανάπτυξης συστημάτων Ολοκληρωμένης διαχείρισης (AGRO, GLOBALGAP, TN), ποιότητας (ISO 9001), ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000, IFS,BRC), εργασιακής ασφάλειας – ηθικής στην εργασία (ISO 18001, SEDEX, GRASP), περιβάλλοντος (ISO 14001). Είναι διαπιστευμένος συντάκτης σχεδίων δράσης και σχεδίων βελτίωσης του ΓΕΩΤΕΕ (ΣΣΒΔ- 1-13203) και εγγεγραμμένος στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων του ΥΠΑΑΤ. Έχει εργαστεί ως εισηγητής των σεμιναρίων του ΓΕΩΤΕΕ προς Γεωπόνους το έτος 2007 για τα θέματα εφαρμογής Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και άλλων διεθνών προτύπων και έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων με αντικείμενο την ολοκληρωμένη διαχείριση και άλλα θέματα του αγροτικού τομέα.


Ο Ιωάννης Χανιωτάκης είναι Senior Director Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακού τίτλου στην Αγροτική Οικονομία με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων και Πτυχίου Γεωπονίας με ειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία. Έχει επαγγελματική εμπειρία πέραν των 25 ετών στον τραπεζικό κλάδο σε τομείς Μάρκετινγκ, Λιανικής και Αγροτικής Τραπεζικής. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη νέων τραπεζικών προϊόντων, καθώς και σε θέματα ανάπτυξης και χρηματοδότησης αγροτικού τομέα και αλυσίδων αξίας. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σχετικά με τη θεματική ενότητα του Μάρκετινγκ, σε μεταπτυχιακά και σε προπτυχιακά προγράμματα ελληνικών Πανεπιστημίων. Ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.


Διδάκτορας ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ του Ε.Μ.Π. Υπήρξε συνιδρυτής και στέλεχος σε δύο Ελληνικές εταιρίες τεχνολογίας που συνεχίζουν έως και σήμερα την επιτυχημένη πορεία τους. Αξιοποιώντας τα τεχνολογικά εργαλεία της πληροφορικής και τη μεθοδολογία του μηχανικού, έχει σχεδιάσει και αναπτύξει συστήματα στις τηλεπικοινωνίες, την αμυντική βιομηχανία, τις επιχειρησιακές διαδικασίες, τη διαχείριση γνώσης και τους αγροτικούς αυτοματισμούς. Είναι διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας NEUROPUBLIC με αντικείμενο τον τομέα ‘Ερευνας και Ανάπτυξης Τεχνολογιών. Ως Πρόεδρος του ΔΣ της NEUROPUBLIC, έχει συμβάλλει σημαντικά στη σύλληψη, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση λύσεων τεχνολογίας και πληροφοριών, καθιστώντας την εταιρεία μία από τις πιο δυναμικές και αξιόπιστες στον τομέα των καινοτόμων τεχνολογιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Από το 2017, είναι ο εθνικός Τεχνικός Διευθυντής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) της Coldiretti*, υπεύθυνος για την οργάνωση και τον συντονισμό 1.400 υπαλλήλων των 623 τοπικών γραφείων σε όλη τη χώρα, καθώς και για τις σχέσεις με τον εθνικό και τους περιφερειακούς ιταλικούς οργανισμούς πληρωμών, στο πλαίσιο των διαδικασιών κατανομής κοινοτικών και εθνικών ενισχύσεων. Από το 2013 είναι ο υπεύθυνος των ΚΕΑ της Coldiretti για τις δράσεις του ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) που σχετιζονται με τη βιολογική παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Βιολογικών (S.I.B.). Είναι ενεργό μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Κινδύνων στη Γεωργία του Υπουργείου Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικών Πολιτικών (ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ). Από το 2018 είναι ο υπεύθυνος της Coldiretti για την εφαρμογή, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πληρωμών AGEA, της "δορυφορικής παρακολούθησης", σύμφωνα με το άρθρο 40a του Κανονισμού EE 746/2018. Από το 2019, εκπροσωπεί τα ΚΥΑ της Coldiretti στο έργο NIVA "New IACS Vision In Action", το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση λύσεων για τη μετατροπή του ΟΣΔΕ σε ένα εργαλείο που διευκολύνει τη διαχείριση και την πρόσβαση από πλευράς ευρωπαίων αγροτών στις ενισχυσεις της μελλοντικής ΚΑΠ. Το 2007 ήταν ο εμπειρογνώμονας που συμμετείχε για λογαριασμό της Ιταλίας στη μελέτη σχετικά με "το διοικητικό άχθος που απορρέει από τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ", η οποία εκπονήθηκε εξ ονόματος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. *Με ένα εκατομμύριο μέλη, η Coldiretti είναι η μεγαλύτερη αγροτική οργάνωση της Ιταλίας και εκπροσωπεί τους γεωργικούς επιχειρηματίες της χώρας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.


Ο Κώστας Γιαννόπουλος γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 30 Νοεμβρίου 1976,είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Σπουδών της σχολής Οικονομικών και Νομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μιλάει Αγγλικά . Επαγγελματική Εμπειρία : ▪ Υπεύθυνος Οικονομικού τμήματος της SOCOTAB Α.Ε (καλοκαίρι 2003) ▪ Υπεύθυνος τμήματος Συνεταιρισμών και Ασφάλισης ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (Απρίλιος 2006-Οκτώβριος 2007) ▪ Αντιπρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οκτώβριος 2007 έως Μάρτιος 2010) ▪ Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (Σεπτέμβριος 2009-Μάρτιος 2010) ▪ Γενικός Διευθυντής της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Απρίλιος 2010- έως σήμερα). Πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες: ▪ Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής 1998-2000 (ΠΑΕ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ) ▪ Μέλος της επιτροπής πολιτισμού του Δήμου Γαλλικού (2002-2006) ▪ Ιδρυτικό μέλος επιτροπής ανταμώματος Θρακιώτικων σωματείων Νομού Κιλκίς. ▪ Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλλικού ΄΄Ο ΕΧΕΔΩΡΟΣ΄΄ ▪ Εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006. ▪ Πρόεδρος της οργάνωσης πολιτισμού, αθλητισμού και Νεολαίας της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κιλκίς (2006-2010) ▪ Πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης Νομού Κιλκίς (2006-2010) ▪ Πρόεδρος Νομαρχιακού συμβουλίου Κιλκίς (Νοέμβριος 2009-Δεκέμβριος 2010) ▪ Εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς (Οκτώβριος 2010) ▪ Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Κιλκίς( Μαΐος 2014) ▪ Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς (Ιανουάριος 2013-έως σήμερα ) ▪ Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Κιλκίς (ANKI) (Ιανουάριο 2013 έως σήμερα) ▪ Μέλος Διαχειριστικής Επιτροπής Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ▪Μέλος Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD / LEADER Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε.


Τα τελευταία 20 χρόνια ο κος Δημήτρης Καπνιάς έχει εξειδικευτεί στον τομέα της γεωπληροφορικής. Στη μακρά περίοδο της επαγγελματικής του δραστηριότητας έχει απασχοληθεί σε θέσεις υπευθυνότητας και τεχνικού συμβούλου στον ιδιωτικό τομέα και σε Διεθνείς Οργανισμούς. Σε συνέχεια της επαγγελματικής του εμπειρίας ως Scientific Officer (DG_JRC) στο τμήμα αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τρέχουσα θέση του ως ανώτατο στέλεχος της Gaia Επιχειρείν ΑΕ επικεντρώνεται σε εφαρμογές και υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών στον τομέα της γεωργίας. Από το 2014 η βασική του αρμοδιότητα είναι η διαχείριση της σύμβασης που αφορά την «Υποβοήθηση των αγροτών για τη συμπλήρωση και υποβολή της ΕΑΕ στο ΟΣΔΕ» στο πλαίσιο των αγροτικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απασχολείται επίσης στην ανάλυση των νέων εφαρμογών και υπηρεσιών γεωπληροφορικής στην γεωργία. Για το λόγο αυτό έχει αναλάβει τη παρακολούθηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε σχέση με τις αγροτικές επιδοτήσεις και τις πράξεις που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη εκπροσωπώντας την εταιρεία στα διεθνή φόρα. Συμμετέχει επίσης σε επιχειρηματικά προγράμματα και συνεισφέρει στην σύνθεση προτάσεων ανάληψης έργων και στην εκπόνηση μελετών για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας.


Εργάζομαι στην Μονάδα Υποστήριξης Υλοποίησης και ΟΣΔΕ της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είμαι υπεύθυνη για την ομάδα της Μονάδας που παρέχει υποστήριξη στα Κράτη-Μέλη για την υλοποίηση των σχημάτων Άμεσων Ενισχύσεων, και πιο συγκεκριμένα σχετικά με το ΟΣΔΕ, καθώς και για την διευκόλυνση της ψηφιοποίησης και της χρήσης νέων τεχνολογιών στη διαχείριση της αγροτικής πολιτικής. Συμμετέχω ενεργά στην αναμόρφωση της ΚΑΠ, και παρέχω υποστήριξη στα Κράτη-Μέλη για την προετοιμασία των Στρατηγικών Σχεδίων τους για τη Νέα ΚΑΠ. Είμαι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2007, καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Grenoble (Γαλλία) το 2012. Ξεκίνησα να εργάζομαι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2017, ενώ από το 2018 εργάζομαι στη Μονάδα ΟΣΔΕ της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Υποστήριξης και Βιωσιμότητας.

Ο Χρήστος Μπαρλιάς του Νικολάου γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας, στις 18 Δεκεμβρίου 1963. Είναι αγρότης και από το 2000 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας. Ασχολείται ενεργά με το συνεταιριστικό κίνημα, έχοντας εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ τρεις φορές συνολικά ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος του ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος & Κρέατος). Είναι Αντιπρόεδρος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΑΣΟΕΕ (Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος).


Ο Γιάννης Πάζιος είναι Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας & Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροτικής Ένωσης Α.Ε – Αγροσυμβουλευτικές Υπηρεσίες. Έχει διαχειριστεί το Έργο ΟΣΔΕ από το 2016 έως το 2020 εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 23.000 παραγωγούς κατ΄έτος, λειτουργώντας ένα δίκτυο 23 κέντρων υποδοχής - απασχολώντας 60 - 80 άτομα προσωπικό μέσω των ανωτέρω ΚΥΔ. Είναι 36 ετών, Γεωγράφος απόφοιτος του ομώνυμου τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε εταιρία που διατηρεί ως σήμερα. Και ως εξωτερικός συνεργάτης σε Εταιρία Πληροφοριακών συστημάτων. Είναι υπεύθυνος λειτουργίας του Κέντρου Μελισσοκομίας Πελοποννήσου – έδρα Καλαμάτα. Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του διευρωπαϊκού έργου SUSTAINOLIVE και της ομάδας Τοπικής Διαχείρισης του Έργου CLLD/LEADER 2014 - 2020 στην Μεσσηνία. Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ελληνικού Κόμβου Blockchain. Mέλος οργανωτικής επιτροπής μαραθωνίων Καινοτομίας (Crowdhackathon) & Υπεύθυνος OPENTOURISM Kalamata για το Μη Κερδοσκοπικό Εργαστήριο Επιχειρηματικού Πολιτισμού Mataroa.org


Γεννημένος στη Villalba (Lugo), είναι γεωπόνος και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες από το Universidad Politecnica της Μαδρίτης. Το 1992 εντάχθηκε στο δυναμικό της Συνομοσπονδίας Αγροδιατροφικών Συνεταιρισμών της Ισπανίας (Confederación de Cooperativas Agroalimentarias de España) και ένα χρόνο αργότερα μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες, όπου από το 1996 ήταν ο διευθυντής του γραφείου της Cooperativas Agro-alimentarias de España στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν επίσης διαχειριστής του CCAE Calidad και κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών (COGEGA), οργάνωση της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος το 1993. Το 2000 επέστρεψε στη Μαδρίτη για να αναλάβει τον ρόλο του Γενικού Διευθυντή της Cooperativas Agro-alimentarias de España, θέση την οποία κατείχε για 15 χρόνια. Το 2014 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Banco de Crédito Cooperativo, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και μέλος της Επιτροπής Διορισμών και Αμοιβών. Το 2016 εξελέγη Πρόεδρος της Cajamar, θέση στην οποία επανεξελέγη σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου του 2020. *Η Cajamar είναι η κορυφαία αγροτική τράπεζα καταθέσεων ταμιευτηρίου και ο μεγαλύτερος φορέας συνεταιριστικής πίστης στην Ισπανία. Διαθέτει 1,4 εκατομμύρια συνεργάτες και 3,4 εκατομμύρια πελάτες. Συμμετέχει ως βασικός μέτοχος στον Συνεταιριστικό Όμιλο Cajamar (Grupo Cooperativo Cajamar), ηγέτη της ισπανικής συνεταιριστικής τραπεζικής. O Όμιλος Cajamar έχει περισσότερα από 1.100 καταστήματα και πρακτορεία και περισσότερους από 5.500 υπαλλήλους και πράκτορες.


Ο κ. Αθανάσιος Βλαχόπουλος είναι Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, με τομείς εποπτείας τις Χρηματοδοτήσεις Μεγάλων Επιχειρήσεων, την Αναπτυξιακή και Βιώσιμη Τραπεζική (Development and Sustainable Banking), τη Συναλλακτική Τραπεζική (Transaction Banking), τα Κοινοπρακτικά Δάνεια και την Πειραιώς Factoring. Διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ στο παρελθόν κατείχε θέσεις ευθύνης στις Τράπεζες Barclays, HSBC plc, BNP Paribas και ATEBank. Έχει διατελέσει μέλος σε αρκετά Διοικητικά Συμβούλια. 


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 24/08/1970. Το 1988 αποφοίτησε από την “Γερμανική Σχολή” Θεσσαλονίκης και το 1992 από το πανεπιστήμιο UMIST (University of Manchester, Institute of Science and Technology) της Αγγλίας, με πτυχίο Master “Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης”. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική (Proficiency) και την Γερμανική γλώσσα (Abitur) και αρκετά καλά την Γαλλική και την Ισπανική. Είναι Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Redestos – Efthymiadis Agrotechnology Group”, καθώς και Διευθύνων Σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες του Ομίλου Ευθυμιάδη, που εδώ και 8 10-ετίες ασχολείται ενεργά με την αγρο-διατροφή (αγροτικά εφόδια, εργαστηριακές αναλύσεις ποιότητας τροφίμων και ποτών, παραγωγή και εμπορία νωπών αγροτικών προϊόντων) σε Ελλάδα, Βαλκάνια κι αρετές ακόμη χώρες. Μετέχει από το 1998 στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΥ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού), όπου από τον 2ο του 2016 κατέχει την θέση του Προέδρου. Επίσης, μετέχει από το 2005 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), ενώ από το 2009 είναι και μέλος της 7-μελούς Διοικητικής Επιτροπής του. Τέλος από τον Οκτώβριο του 2016 είναι μέλος του Συμβουλίου των Εφόρων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Κατερίνα Γκράτζιου, έχουν δύο αγοράκια και κατοικούν στην Θεσσαλονίκη.


Ο Γεώργιος Ζαλίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με διδακτορικές σπουδές στο Tμήμα Εδαφολογίας και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Mηχανικών και Μηχανικής Περιβάλλοντος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου ‘’Τηλεπισκόπησης, Φασματοσκοπίας και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών’’, Καθηγητής Ρύπανσης και Υποβάθμισης Εδαφών του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, καθώς και Διευθυντής του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος (i-BEC) από το 2007. Στις Θέσεις Ευθύνης που κατείχε μέχρι σήμερα εφάρμοσε πρότυπα και αρχές διαχείρισης ολικής ποιότητας με αξιολογημένα διοικητικά αποτελέσματα. Τα ενδιαφέροντά του ως προς την ερευνητική δραστηριότητα επικεντρώνονται σε θέματα όπως η χρήση Δεδομένων Παρατήρησης Γης για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών Παρατήρησης Γης, τόσο στους τομείς κοινωνικού οφέλους του GEO (Group on Earth Observation), όσο και στους Δείκτες Αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών, υλοποιώντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες με χρήση πρωτοκόλλων και τυποποιημένων μεθοδολογιών του GEO, η δημιουργία αντίστοιχων φασματικών βιβλιοθηκών, απαραίτητη για την παρακολούθηση και διαχείριση των αγροτικών και φυσικών οικοσυστημάτων, βασισμένη στην προσέγγιση NEXUS (ασφάλεια τροφίμων, νερού, ενέργειας και Δημόσιας υγείας). Επιπρόσθετα, η ερευνητική του δραστηριότητα καλύπτει τον τομέα της κυκλικής οικονομίας, μέσω της ανάπτυξης πρωτοκόλλων αποτυπώματος άνθρακα στον αγροδιατροφικό τομέα, την κομποστοποίηση, αλλά και την καλλιέργεια μικροφυκών σε μεγάλη κλίμακα. Η εμπλοκή του σε διοίκηση ολικής ποιότητας στα Πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και στους οργανισμούς μεταφοράς τεχνογνωσίας, σε όλες τις διοικητικές θέσεις που υπηρέτησε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, του έδωσε τη διοικητική εμπειρία και τις ικανότητες να διευθύνει αντίστοιχα Ιδρύματα και Οργανισμούς. Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμων και εθνικός εκπρόσωπος σε διεθνείς επιτροπές, καθώς και μέλος διεθνών και εθνικών επιτροπών και συμβουλίων, και επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α.. Το όραμά του είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η οικονομική ανάπτυξη, μέσα από τη μετατροπή της επιστημονικής γνώσης σε πολιτική, με την εμπλοκή Ακαδημαϊκών και ερευνητικών Ιδρυμάτων, και οργανισμών μεταφοράς τεχνογνωσίας με μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για αποτελεσματική μεταφορά τεχνογνωσίας και εύρεση ενδεδειγμένων λύσεων, με διασφάλιση και πιστοποίηση όλων των αντίστοιχων διαδικασιών.


Ο Kωνσταντίνος Κιλτίδης γεννήθηκε στο Νομό Κιλκίς στις 7 Φεβρουαρίου 1956. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε την ειδικότητα του Οικογενειακού Γενικού Ιατρού στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου” και ομιλεί την Γαλλική γλώσσα. Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός Υγειονομικού από το 1981-1983. Άσκησε την Ιατρική στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρείας Ημαθίας, τα έτη 1986-2000 με τελικό βαθμό του Διευθυντή Ε.Σ.Υ. και διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς από το 1991 ως και το 1993. Εκλέχθηκε Βουλευτής του Νομού Κιλκίς από το 2000 έως το 2012. Το 2007, ορίζεται από τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέση την οποία διατηρεί έως το 2009. Αναλαμβάνει Σύμβουλος της 4ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, τα έτη 2012-2016. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής τα έτη 1986-1991, Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής κατά των Ναρκωτικών τα έτη 2004-2007 και Μέλος πολλών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συμμετοχή 18 Επιστημονικών, Επαγγελματικών, Αυτοδιοικητικών Οργανισμών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.