Η INTERAMERICAN στις αρχές του 2020 συμπλήρωσε 51 χρόνια ηγετικής και δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Αποστολή της Εταιρείας είναι να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα.

Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς ασφάλισης: Ζωής, Υγείας, κατά Ζημιών και Βοήθειας, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες που διακρίνονται για την πληρότητα και την κάλυψη συγχρόνων αναγκών, πέρα από τα όρια της παραδοσιακής ασφάλισης.

Η INTERAMERICAN παρουσιάζει ισχυρά οικονομικά μεγέθη: σταθερά επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, που το 2019 ανήλθε στα 18,8 εκατ. ευρώ προ φόρων και υψηλό δείκτη φερεγγυότητας, που υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις. Η παραγωγή ασφαλίστρων κατά το 2019 ανήλθε στα 366,3 εκατ. ευρώ. Διαθέτει σήμερα πάνω από 1 εκατ. πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Είναι η Εταιρεία που έφερε πρώτη τη direct ασφάλιση στην Ελλάδα, με την Anytime, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά. Στον τομέα της Υγείας, η INTERAMERICAN διευρύνει την έννοια της ασφάλειας με το νέο, πρωτοποριακό σύστημα υγείας «bewell», που προσφέρει απόλυτα προσωποποιημένες επιλογές ασφάλισης και υπηρεσιών υγείας. Αποτελεί τη μοναδική ασφαλιστική επιχείρηση η οποία διαθέτει ιδιόκτητες και σύγχρονες υποδομές υπηρεσιών Υγείας (ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC, Πολυιατρεία MEDIFIRST) και Βοήθειας (οχήματα Οδικής Βοήθειας, ασθενοφόρα κ.λπ.).

Με απόλυτη προτεραιότητα την εστίαση στον πελάτη, η INTERAMERICAN έχει καταβάλει για αποζημιώσεις και πληρωμές περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την τελευταία δεκαετία. Το ύψος των αποζημιώσεων και πληρωμών που κατέβαλε το 2019 έφτασε τα 244,3 εκατ. ευρώ σε 426.134 περιπτώσεις, ενώ ανταποκρίθηκε σε 531.327 περιστατικά με Άμεση Ιατρική και Οδική Βοήθεια.

Η INTERAMERICAN έχει πολυκαναλική διανομή προϊόντων: με απευθείας ασφάλιση (Anytime), εταιρικό Δίκτυο Πωλήσεων, Δίκτυο συνεργαζομένων Πρακτόρων και Μεσιτών, καθώς και συνεργαζόμενη τράπεζα (Αττικής).

Η Εταιρεία αποτελεί μέλος του Ομίλου ACHMEA, πολυεθνικού ομίλου με συνεταιριστικό χαρακτήρα, με εμπειρία 208 ετών, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών Υγείας στην Ευρώπη.